Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 156 1.9 JTD смяна на маховик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 156 1.9 JTD смяна на маховик

Здравейте Колеги,

Извинявам се за глупавата тема, но изчетох доста теми по въпроса и все пак искам да попитам. Имам въпросното притрисане при потегляна на първа(сменил съм всички тампони по двигателя), колата е на 240 хиляди и до колкото знам нищо не е сменяно( съединител,маховик). Ще отида другата седмица и при майстор за компетентно мнение.
    Все пак искам да попитам прочетох и чух от приятели,че имало вариант да се сложи маховик от 2.0 TS 150 к.с. , който мога да намеря втора употреба и да купя нов съединител комплект пак за този мотор и по този начин минавам да речем с 500 лв отколкото с 1000 и кусур. По този начин забравям за съединител и маховик докато е жива колата.

Въпроса ми е възможно ли е това и ако е възможно от кой бензинов двигател е съвместимо?

Поздрави приятен ден и благодаря предварително!
    Last edited by Lazarincho; d.m.y г., 11:06.

Мненията са противоречиви.
    На 2.4 175кс гледах подобно изпълнение, изкара около 2 месеца, строши се нещо в кутията. След интервенцията, момчето си смени съединителя и маховика с нови за точния модел. Имаше и вибрации в определени обороти, което пак не е добре по принцип, защото може да скъса коляновия вал, а от там нищо хубаво не следва.
    В пловдовския регион правиха подобна интервенция на това което искаш, вече някой от там ако изкаже обективно мнение ще е добре.

Пс Незная доколо съм ти помогнал с мнението си, но ако е само за 500лв икономия, аз лично не бих си ги спестил. Ще устискаш още малко зимата и на пролет го сменяй с каквото пише в книгите, по възможност в сервиз и гаранция за свършената работа.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Същото мнение съм и аз. Няма да спестиш и да изкараш много дълго се съмнявам. За жалост на тези километри се сменя и въпросния консуматив. И не ги слушай с тез хиляда лева за нов.

Comment

Мога да ти намеря маховик и нов, и евентоално втора употреба на добра цена

Comment

Единия ни бус (Ивеко) му смениха маховика с твърд комплект на Валео пролетта,върви и няма ядове само нещо тряска при палене и гасене.
          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
            Единия ни бус (Ивеко) му смениха маховика с твърд комплект на Валео пролетта,върви и няма ядове само нещо тряска при палене и гасене.
            И какво общо има буса ти IVECO с "Alfa Romeo 156 1.9 JTD смяна на маховик" ?
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
              Ей това тряскане е интересно до кога ще продължи...)

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:55 ----------

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
              И какво общо има буса ти IVECO с "Alfa Romeo 156 1.9 JTD смяна на маховик" ?
              Ами, че е демферен....
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                Ей това тряскане е интересно до кога ще продължи...)
                30-40 хил.държи,но рано или късно нещо ще изпадне от него

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:55 ----------

Ами, че е демферен....
                Точно за това говоря.Като си спестиш едни 300лв,ще ги върнеш под формата на тампони или нещо по-скъпо
                Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Към автора на темата му препоръчвам да не прави експерименти....една смяна излиза към хиляда лева с труда и качествени части....абсолютно всичко...маховик + к-т съединител+ труд....и т.н...
                  п.п..Алекс може да предложи нещо по атрактивно...)
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Има готов твърд комплект за нашите коли. Не се получават странични вибрации, но не съм сигурен колко километра ще изкара и дали на по-засилена кола как ще се държи. Имам едно добло на него съм с такъв вече 10к се държи доста добре поне не намирам разлика от демферния.

Comment

Първоначално публикувано от lyubomir001 Покажи съобщение
                      Има готов твърд комплект за нашите коли. Не се получават странични вибрации, но не съм сигурен колко километра ще изкара и дали на по-засилена кола как ще се държи. Имам едно добло на него съм с такъв вече 10к се държи доста добре поне не намирам разлика от демферния.
                      Нали знаеш каква е разликата в съединителите с демпферен и твърд - във феродовия диск.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                        Нали знаеш каква е разликата в съединителите с демпферен и твърд - във феродовия диск.
                        След като съм го написал и сложил на моя кола явно знам
                        http://clubalfaromeo.com/forum/attac...1&d=1485244000
                        Attached Files

Comment

След като съм го написал и сложил на моя кола явно знам
                          http://clubalfaromeo.com/forum/attac...1&d=1485244000
                          хареса ми това
                          Не знам колко километра ще изкара
                          . И защо продължават да слагат демпферни и на новите си модели само махат буталото и слагат лагер помпа

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                            хареса ми това . И защо продължават да слагат демпферни и на новите си модели само махат буталото и слагат лагер помпа
                            Аз нищо не съм казал, че е по добре или каквото е там по отношение на маховик с кой е по добре или защо се слага скъпият вариант, просто казах на колегата който е пуснал темата, че има готов комплект и е пробван поне за сега се държи добре. Така че ти можеш да се обосновеш какво имаш на предвид.

Comment

Аз нищо не съм казал, че е по добре или каквото е там по отношение на маховик с кой е по добре или защо се слага скъпият вариант, просто казах на колегата който е пуснал темата, че има готов комплект и е пробван поне за сега се държи добре. Така че ти можеш да се обосновеш какво имаш на предвид.
                              Само обсъждаме, не се заяждаме. Голямото натоварване при потегляне и при моторна спирачка. Твоят комплект е подходящ при 115, 105 к.с.

Comment

Working...
                              X